-Potpuno električni Fiat 500 zadržao je titulu najboljeg malog električnog gradskog automobila i najboljeg kabrioleta za vrijednost

-Fiatov prvi potpuno električni automobil nagradu je osvojio zahvaljujući posebnim voznim performansama i elegantnom izgledu

Potpuno električni Fiat 500 nastavio je gdje je stao 2022. godine, stekavši novo priznanje među stručnjacima iz industrije. Drugu godinu zaredom, potpuno električni Fiat 500 dobio je nagradu za najbolji mali gradski električni automobil i najbolji kabriolet za vrijednost na izboru What Car 2023.

Kada su potpuno električni Fiat 500 proglasili najboljim malim električnim automobilom, sudije su pohvalile njegov dizajn i mogućnosti vožnje.

Steve Huntingford, urednik u What Car? rekao je: “Trenutna ponuda motora od 117 KS Fiata 500 pomaže vam da uđete u promet i izađete iz njega s lakoćom, dok ga male dimenzije i lagano upravljanje čine odličnim za urbane manevre i uguravanje u uske prostore. Takođe smo veliki obožavatelji pametnih i modernih inovacija u unutrašnjost i relativno visoke pozicije u vožnji, pri čemu je povećava vidljivost.”

Damien Dally, generalni direktor Fiat and Abarth, rekao je: „2022. je bila nevjerovatna godina za potpuno električni 500, obzirom da je postigao mnoga priznanja stručnjaka iz industrije.

„Veoma je obećavajuće vidjeti da naš prvi potpuno električni automobil započinje godinu sa stilom, a jednako je vrijedno to što smo uspjeli zadržati titulu najboljeg malog električnog gradskog automobila i najboljeg kabrioleta za vrijednost na prestižnom izboru What Car.

Potpuno električni Fiat 500 je prvi potpuno električni Fiat dizajniran od temelja. Automobil nudi niz najboljih karakteristika u klasi kao što su tehnologije autonomne vožnje nivoa 2, razne opcije baterija i značajan domet vožnje do 199 milja (WLTP) – najduži domet od bilo kojeg električnog gradskog automobila na tržištu današnjice.

Da bi potpuno električni 500 dodatno zainteresovao potencijalne kupce, automobil se može pohvaliti brzim punjenjem od 85 kW, što omogućava bateriji da dosegne 80 posto dometa za samo 30 minuta i, što je još impresivnije, 30 milja za oko pet minuta.

Uz to, zahvaljujući potpuno električnoj prirodi automobila, potpuno električni 500 u EU dobija naknadu za smanjenje zagađenja, te je oslobođen ULEZ-a, što ga čini savršenim vozilom za grad.

Potpuno električni kabriolet 500 je ujedno i jedini kabriolet sa 4 sedišta u svom segmentu.