Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je Jeep Avenger rangiran među finalistima slovenskog izbora za automobil godine 2024.
Jeep Avenger je kompaktni SUV koji se, dužine četiri metra, nalazi u brzorastućem B-SUV segmentu, drugom najbrže rastućem segmentu vozila u Evropi po obimu prodaje.
Namjenjen je aktivnim ljudima koji traže SUV kompaktnih dimenzija sa dosta prostora i opcijama za skladištenje predmeta. Dizajniran i izgrađen od samog početka kao Jeep automobil, Avenger utjelovljuje svoj karakter u obliku kompaktnog SUV-a s jedinstvenom kombinacijom performansi, stila, funkcionalnosti i tehnologije.
To je sjajan automobil koji je već osvojio mnoge laskave titule. Proglašen je evropskim automobilom godine 2023, najboljim porodičnim SUV-om od strane članova žirija WWCOTY-ja, proglašen je za najbolji električni automobil godine 2023. na dojdeli nagrada TopGear.com, najljepšim malim SUV-om na dodeli nagrada “Autonis” i najbolje dizajniranom novinom u kategoriji malih SUV-ova koje su izabrali čitaoci časopisa “auto motor und sport”, da navedemo samo one najvažnije.