Hyundai Motor, kao službeni sponzor FIFA Svjetskog kupa 2022. godine, najavio pružiti pomoći najvećem svjetskom nogometnom turniru kako bi postigne svoj cilj – karbonsku neutralnost, osiguravajući ekološka vozila za 50% putničkog prevoza ovog događaja. Prvi put u historiji u voznom parku ovog takmičenja postoje ekološka vozila.
✅Hyundai će podržati FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine sa 236 ekološki prihvatljiva vozila koja će prevoziti osoblje FIFA-e i VIP osobe i tim se približiti svom cilju – ugljičnoj neutralnosti.
✅Uz hibride i električna vozila, te električne gradske autobuse, Hyundai Motor će osigurati punjače za električna vozila te usluge i osoblje na određenim mjestima.
✅Hyundai Motor također nastavlja promovisati ugljičnu neutralnost tokom Svjetskog prvenstva i fudbalske navijače širom svijeta kroz svoju kampanju “Goal of the Century” – Gol stoljeća.
Hyundai Motor će osigurati Hyundai IONIQ 5, Sonatu HEV, Tucson HEV i KONA-u HEV kao i Genesis G80 EV i GV70 EV za prijevoz VIP osoba i osoblja FIFA-e, te električne autobuse za prijevoz članova medija.
Osim toga, kompanija će pružati usluge punjenja za ispražnjena električna vozila koristeći inovativnu funkciju Vehicle-to-Load (V2L) na dva električna IONIQ 5. FIFA će osigurati 100kW-150kW punjače za električna vozila na parkiralištima samog događaja koji se nalaze u Dohi, u Kataru, kako bi se osigurao kontinuirani rad električnih vozila.🔝🔌🔋