• Njemački najveći auto magazin Auto Bild ocijenio je Hyundai BAYON vrhunskim ocjenama zahvaljujući mnogobrojnim testovima provedenim u 2022. godini.
  • Pobjeda ističe uspjeh Hyundaijeve strategije da ponudi SUV vozila u svakom segmentu.
  • Nakon godinu i pol, BAYON se već etablirao na tržištu SUV vozila.

Najmanji član Hyundai Motor SUV porodice osvojio je značajanu nagradu od strane Auto Bild magazina. Njemački automobilski magazin je proglasio BAYON za najbolji uvozni automobil SUV B-segmenta u 2022. godini. Ova titula je dodijeljena na temelju bodova koje je BAYON prikupio tokom mnogobrojnih testova koje je proveo Auto Bild tokom posljednjih 12 mjeseci.

Moderan i elegantan Hyundai BAYON svoju nagradu osvojio je pobjedom u usporednom testu protiv VW T-Crossa i Ford Pume u 2021. godini.

“Ova nagrada za Bayon koju je dodijelio popularni automobilski magazin Auto Bild-a pokazuje koliko je jak uticaj ovaj model imao na europskom tržištu u posljednjih 18 mjeseci. Zahvaljujući stiliziranom dizajnu, prostranoj unutrašnjosti i dugoj listi naprednih dodataka za sigurnost i povezivanje, Bayon se jednostavno istakao u svom segmentu. Naša strategija šarolike ponude SUV vozila za različite skupine kupaca se isplatila”, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, podpredsjednik za marketing, produkt i odnose sa javnošću u Hyundai Motor Europe.

BAYON je razvijen u Europi i za europsko tržište. Zahvaljujući unaprijeđenoj porodici Kappa motora posjeduje konkurentan rang emisije CO2. 1.0 T-GDi je trocilindrični turbo motor s direktnim ubrizgavanjem za optimalnu učinkovitost, ali u kombinaciji s Hyundaijevom jedinstvenom 48-voltnom tehnologijom blagog hibrida (48V) uparen sa inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT) ušteda goriva i učinkovitost biva još veća.

Na vrhu ponude, BAYON je dostupan sa 1.0 T-GDi motorom sa 48 V i 100 KS ili 120 KS. Isti se može upariti sa 6-stepenim inteligentnim ručnim mjenjačem (6iMT) Ili 7-stepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom (7DCT).

Sa međuosovinskim razmakom od 2.580 milimetara, BAYON pruža velikodušan unutrašnji prostor, dok njegov iznadprosječni prtljažnik nudi značajan prostor za prtljagu (411 litara prema VDA).

BAYON nudi najnapredniji nivo povezivanja i aktivnih sigurnosnih funkcija u svojoj klasi sa sveobuhvatnim Smart Sense sistemom kao standardom kako bi vlasnici ostali usredotočeni na vožnju. Osim toga, kupci mogu uživati u 10,25” audio-video navigaciji (AVN) i vrhunskim infotainment dodacima. Sigurnosni paket modela dolazi s nekoliko dodataka polu-autonomne vožnje, uključujući pomoć pri praćenju trake (LFA) i pametni tempomat (NSCC) temeljen na navigaciji. Od naprednih sigurnosnih tehnologija do dodataka usmjerenih na udobnost, Hyundaijev moderan i uglađen crossover SUV savršen je saputnik u gradu i izvan njega.