“ITALIJA. ZEMLJA BOJA.​ FIAT. MARKA BOJA”. Danas je proboj za FIAT i imidž njegovog brenda, koji zaustavlja proizvodnju sivih automobila i pozdravlja njegov potpuno novi šareni svijet.

FIAT je prvi proizvođač automobila koji je doneo ovu revolucionarnu odluku, počevši od novog Fiata 600e.
Od danas, boje u sadašnjoj i budućoj FIAT liniji inspirisane su italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom.

Siva je najpopularnija boja za nove automobile u Velikoj Britaniji
Mobilnost će biti šarenija i veselija nego ikad: FIAT ulazi u pravi izazov, kao što je prikazano u namjenskom videu dostupnom ovdje.

FIAT od danas prestaje sa proizvodnjom sivih automobila. Odluka je donesena kako bi se poboljšala važnost boja u životu, oličenjem talijanskog načina življenja i ponovnom potvrđivanjem nove vrijednosti brenda Dolce Vita.

Italija je zaista povezana sa jarkim bojama kao što su Italijansko more, sunce Italije, zemlja Italije i nebo Italije; pejzaži koji FIAT-u pružaju mnogo inspiracije za njegove automobile. Strategija je implementirana kako bi se FIAT-ovim automobilima dodala prepoznatljiva karakteristika na automobilskom tržištu, jer je 2023. godina značajnih promjena za brend.

“Prekršili smo pravila: odlučili smo da zaustavimo proizvodnju FIAT sivih automobila. Ovo je izazovno i ometajuće i ima za cilj dalje jačanje FIAT-ovog liderstva kao brenda radosti, boja i optimizma. Italija je zemlja boja, a od danas i FIAT-ovi automobili – izjavio je Olivier Francois, izvršni direktor FIAT-a i globalni direktor marketinga u Stellantisu – Ovaj izbor dalje komunicira ljudima o vrijednostima Nove Dolce Vite i talijanskom DNK oličenom u Brand. FIAT želi da inspiriše ljude da žive sa optimizmom i pozitivnošću, a ovo će takođe biti jedna od misija novog Fiata 600e, električnog za porodice i prijatelje, koji će biti predstavljen 4. jula.

U novom posvećenom videu, zahvaljujući kojem kupci mogu otkriti FIAT-ov potpuno novi šareni svijet, izvršni direktor brenda Olivier Francois na novom Fiatu 600e duboko zaroni u boje, pod tvrdnjom „ITALY. ZEMLJA BOJA. FIAT. MARKA BOJA”.

Siva je najpopularnija boja za nove automobile u Velikoj Britaniji prema službenim podacima o registraciji Društva proizvođača i trgovaca motora (SMMT), što predstavlja više od jednog od četiri nova automobila prodana u UK 2022. godine.