Hyundai Motor Company danas je otkrio svoj radikalno transformirani potpuno novi Santa Fe. Peta generacija SUV-a srednje veličine zadržava svoju prepoznatljivi izgled kao mjesto susreta prirode i grada,  dok sa druge strane predstavlja velike promjene bazirane na najnovijem trendu života na otvorenom.

Za prvu potpunu promjenu modela Santa Fe od 2018. godine, Hyundai Motor uzeo je nekonvencionalan pristup baziran na dizajnu koji se temelji na životnom stilu kako bi se povećao kapacitet prtljažnog prostora i na bolji način prilagodio urbanim i aktivnostima u prirodi. Kao rezultat toga, novi model može se pohvaliti robusnim, ali detaljnim vanjskim dizajnom i prostranom, svestranom unutrašnjosti koja proizlazi iz njegovih povećanih vrata prtljažnika, pružajući korisnicima prostor poput terase kad god i gdje god im je potreban.

  • Eksterijer i interijer novog SUV-a prikazuju radikalnu transformaciju.
  • Novi koncept povezuje grad i prirodu na besprijekoran način nudeći ‘poboljšana iskustava’ u svakodnevnom životu.
  • Robustan vanjski dizajn s finim detaljima pruža snažnu pojavu.
  • Velika vrata prtljažnika i prostrana unutrašnjost nude najbolji prostor u klasi nalik terasi koji je izvrstan za urbani život, a još bolji za život u prirodi.
  • Interijer i eksterijer imaju jedinstvene dizajnerske elemente u obliku slova H i ekološki prihvatljive materijale.
  • Potpuno novi Santa Fe će imati svjetsku premijeru u augustu putem Hyundaijevog YouTube kanala.

“Potpuno novi Santa Fe je SUV koji pronalazi savršenu ravnotežu između gradskog života i prirode, svladavajući sve, od užurbanih obiteljskih rasporeda do avantura kampiranja automobilom,” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centera. “Sa svojim dužim međuosovinskim razmakom, prostranom unutrašnjošću i vratima prtljažnika poput terase, novi Santa Fe oslanja se na prednosti svojih SUV vozila kako bi ponudio više svestranosti nego ikad prije, kao i vrhunsko korisničko iskustvo.”     

     

Maksimiziranje prisutnosti sa snažnim, jedinstvenim vanjskim dizajnom

Kutijasti oblik i prepoznatljiva silueta potpuno novog Santa Fea proizlaze iz njegovog dugog međuosovinskog razmaka i širokih vrata prtljažnika. Prednji dio vozila stvara dojam veličanstvenosti sa visokim poklopcem motora, prednjim svjetlima u obliku slova H i oštrim branicima. Prednja svjetla u obliku slova H usklađena su s dizajnom donjeg prednjeg dijela sa motivom H kako bi se poboljšala vizualna cjelovitost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev amblem ‘H’.

Gledano sa strane, produženi međuosovinski razmak prati odvažnu liniju krova, snažan volumen oko branika, oštre lukove točkova, skraćeni prednji prevjes i točkove od 21”, što sve ovom SUV-u daje robustan, avanturistički izgled. Zadnji dio definiran većim vratima prtljažnika je jednostavniji i uravnotežuje cjelokupni vanjski dizajn. Zadnja svjetla u obliku slova H ujedinjena su s prednjim H svjetlima kako bi stvorili sklad i pružili prepoznatljivu prisutnost Santa Fea na cesti, danju ili noću.

          

Produžena vrata prtljažnika i prilagodljiva kabina pružaju najbolji prostor u klasi

Uz dovoljno prostora za avanturiste i njihovu opremu, unutrašnjost potpuno novog Santa Fea nudi izdašan životni prostor za lagani život na otvorenom. Prilagodljivija prtljažna vrata stvaraju prostranu unutrašnjost, te stvaraju osjećaj terase kada su otvorena. Potpuno sklopiva sjedišta u drugom i trećem redu pružaju najveći unutrašnji prostor u klasi. Svi ovi atributi omogućuju korisnicima da uživaju na otvorenom na najlakši mogući način.

Potpuno novi Santa Fe također u urbanim sredinama, omogućuje mladim porodicama da koriste zadnji dio vozila u razne svrhe, kao što su kupovina namirnica, projekti poboljšanja doma, sport i rekreacija, vrtlarstvo, porodični izleti i prijevoz kućnih ljubimaca.

Uglađenost interijera potpuno novog Santa Fea prikazana je nizom visokotehnoloških dodataka, uključujući zakrivljeni ekran i opciju bežičnog punjenja za dva mobilna aparata. Zakrivljeni ekran povezuje 12,3-inčni digitalni klaster i infotainment sistem i poboljšava vidljivost vozaču uz osjećaj luksuza. Osim toga, sjedišta i obloge jarkih boja stvaraju osjećaj prostranosti, dok mekani ukrasi s drvenim uzorkom i sjedišta od Nappa kože s delikatnim vezom dodaju sofisticirani stil.

Novi SUV također uključuje niz održivih materijala. Obloga od brušene kože, automobilski tepisi i nasloni sjedišta u drugom i trećem redu izrađeni su od reciklirane plastike, dok su zračni jastuci i obloge vrata izrađeni od ekološki prihvatljive umjetne kože.

Boje interijera i eksterijera, inspirirane prirodnim svjetlom, ističu jedinstveni stil novog Santa Fe-a te tako donose živost u svakodnevni život i avanture u gradu i izvan grada.

     

Potpuno Novi Santa Fe svoju svjetsku premijeru će imati u augustu na Hyundai youtube kanalu.